2013/06/02

Smart TV

Smart TV je přesně jeden z těch pěkných nápadů, který se zvrtnul. Asi každý geek řešil propojení PC, audia a televize už dávno. Nejdříve jsem tahal kabely přes tři pokoje, poté přenášel notebook, který mi samozřejmě jednoho krásného dne upadl, nakonec jsem to vzdal a koukám na vše na monitoru.

Mít tedy multimediální přehrávač a prohlížeč rovnou v TV by vyřešilo spoustu problémů, ale ...


systém je pomalý a neintuitivní. Na videu ho ovládá člověk, který je v IT zkušený a má s ním potíže. Už vůbec si nedovedu si představit jak něco takového vysvětluji prarodičům. Navíc výrobce vydá tak maximálně jednu aktualizaci firmware a tím jeho podpora skončí, s novými formáty videa, titulků nebo hudby budete mít jednoduše smůlu. Konkrétně takhle kráska je za cenu 46 999 Kč s DPH a ještě není na našem trhu (takže nejde o žádnou stařešinu). Bohužel jsou dnes všechny televize takhle strašně smart a 3D (oboje zatím dost nevyužitý propadák). 

Pokud chcete smart řešení kupte si jakoukoli LED televizi a vybírejte jen podle obrazu. Poté k ní dokupte "fleshku" do HDMI (například EVOLVEO Infinity Stick X2) s  Androidem a podporou FullHD, nebo klidně  i tablet (budete mít víceúčelové zařízení) a máte řešení na kterém přehrajete cokoli, navíc připojíte jakoukoli klávesnici a myš pro pohodlnou práci s internetem a máte z televize zároveň i jednoduchou konzoli na hraní her. Ušetříte a ještě si zpříjemníte život. 

Ještě dokonalejším řešením je WiFi Miracast, které umožní přehrávání a ovládání přes telefon (tablet) a obraz se zobrazuje přes wifi na televizoru. Toto řešení je zatím dostupné pouze v high-end zařízeních a není úplně odladěné.


1 comment:

  1. Welcome to Wynn Resorts, the world's first integrated
    Welcome 서산 출장마사지 to Wynn 창원 출장샵 Resorts, the world's first integrated casino resort, 충청북도 출장마사지 featuring more than 2,300 경주 출장마사지 slot machines and 창원 출장샵 more than 100 table games, a 34,000-square-foot

    ReplyDelete